Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ВИПУСК 1986 НА ЗАКРИТОТО МЛЕЧИНСКО УЧИЛИЩЕ „ХР.СМИРНЕНСКИ“ СЕ СЪБРА СЛЕД 32 ГОДИНИ
17 Юни 2018

  [Още снимки]

Много вълнуваща среща събра бивши възпитаници от випуск 1986 година на закритото вече основно училище „Христо Смирненски“ в ардинското село Млечино. Водени от желанието да си спомнят за неотразимата атмосфера на детството и приятелството порасналите момчета и момичета се събраха пред входа на закритото училище. Някои от тях бяха пропътували стотици километри, за да видят родното си село. От Белгия, Истанбул, Бурса, Измир, Люлебургаз, София, Кърджали и Млечино дойдоха бивши съученици, за да се разпознаят отново и да изживеят вълнуващи мигове.
Някогашните млечински ученици са намерили своя път в живота. Всички са се реализирали успешно, създали са семейства и днес се радват не само на порасналите си деца, а и на внуци. Направиха си снимки пред входа на училището.Училищният звънец ги призова „отново в клас”. Влязоха в училището и разгледаха развълнувано празните кабинети и класни стаи.
Един от випускниците, който дойде в Млечино е Бахтияр Йозтюрк от Белгия. Той е собственик на фирма за каучукови материали за автомобилната промишленост на заводите на „Теклас - България” в Кърджали. Във фирмата му работят десетки души, повечето от които са изселници от Кърджалийския край. Има и ресторант в град Едегем, близо до Антверпен. „Тук минаха най-хубавите ми години от живота. Бяхме много задружен клас“, заяви Йозтюрк
Срещата завърши с тържествена вечеря в хотелски комплекс ‚Планински изглед“ в Ябълковец.
ОУ „Хр исто Смирненски” беше един от най-организираните и престижни на територията на община Ардино. С отлични и добронамерени преподаватели, които бяха готови да помогнат на всеки ученик с добър съвет по всички проблеми.
Млечинското училище за онези години създава всички условия след осми клас много ученици от района да постъпят в средни и висши учебни заведения в страната. То беше ковачница за изпълнители и ръководни кадри за района на Млечино и кърджалийския окръг. Измежду тях има много лекари, инженери, учители, мед.сестри, акушерки, агрономи.

Прочитания: 13093 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари