Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РОТАРИ КЛУБ-КЪРДЖАЛИ ДАРИ 6000 ЛВ. ЗА НУЖДИТЕ НА АРДИНСКАТА БОЛНИЦА
28 Юни 2018

  [Още снимки]

Ротари клуб-Кърджали дари 6000 лева за нуждите на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Чекът бе връчен на управителя на лечебното заведение д-р Гюнер Осман от Паст президентите на Ротари клуб-Кърджали инж. Джевдет Адем и Себахатин Гьокче. Това се случи по време на 80-годишният юбилей на един от главните лекари в ардинската болница д-р Кадир Кабакчъоглу.. Инициативата бе по повод шестдесетгодишнината от създаването на лечебното заведение.
5000 лева от сумата е събрана от Ротари Е-клубовете в Бурса със съдействието на големия приятел на България Шабан Родоплу, президент на Ротари Е клуб „Ердемит”-Бурса и президентът на Ротари Е-клуб в Бурса Серкан Юркмаз. А останалата сума от 1000 лева е събрана по време на благотворителната вечеря в Кърджали, организирана от клуба.
Д-р Гюнер Осман уточни, че средствата ще се изразходват за апаратура за изследвания на хормони по т. нар. елайза метод, както и за експресни тестове на микробиологични показатели. Предвидени са и средства за консумативи. „Ротарианците от Кърджали имат душа за човещината“, заяви още д-р Осман.
„Дарението е много важно в тези трудни времена. Благодарим на ротарианците от Кърджали и техните приятели от Бурса и Одрин, които събраха и ни предоставиха сумата“, заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад. Той подари плакет на Ротари клуб в Кърджали с благодарност.
От свое име и от името на председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, Ресми Мурад
връчи плакет и на управителя на болницата д-р Гюнер Осман с признателност за полаганите грижи за здравето на населението от Община Ардино и с пожелания за вдъхновен труд и успехи в изпълнението на благородната му мисия. Прочете и поздравителен адрес от общината до лечебното заведение по повод 60-годишния юбилей.
От името на Ротари клуб в Кърджали пастпрезидентът Сабахатин Гьокче се обърна с думите: Мили герои на здравеопазването от миналото и настоящето в Ардино, събрахме тези пари на малки вноски и не наведнъж. Но те са дадени от сърце. Вие с труда си предизвиквате радост и уважение сред нас. Моята майка е от Синчец и аз се чувствам половин ардинец. Затова и вашият празник ми е особено близък. Сабахатин Гьокче пожела още много успехи на ардинските медици.
Поздравление поднесе и друг пастпрезидент на Ротари клуб в Кърджали – инж. Джевдет Адем. Той посочи, че няма начин ардинци да не са горди от такива блестящи медици, които работят в града. „Това са истински хора, отдали живота си за местните жители. Най-голямото щастие за един човек е доброто здраве. Вие правите хиляди щастливи. Ще гледаме и занапред да бъдем в помощ. Вашият принос бе оценен и от нашите приятели в Бурса и Одрин“, каза още инж. Джевдет Адем.


Прочитания: 12791 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари