Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
В ОБЩИНА АРДИНО СЕ ПРОВЕДЕ ВСТЪПИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ НА ЛИЦА ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ В ОБЩИНА АРДИНО ЧРЕЗ СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
04 Юли 2018


Встъпителна конференция за представяне на проект „„Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“ се проведе на 04.07.2018 г. в заседателната зала на общината. На нея присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, кметове на населени места, служители на общинска администрация.
Проектът „Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“ се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той е на стойност 390 889, 80 лв., като 85% се осигурява от Европейския социален фонд и 15% от националния бюджет.
Ръководителят на проекта представи своя екип и благодари на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за неизменната им подкрепа към работата на социалните институции в общината.
Дейностите по проекта са насочени към разширяване на съществуващото общинско предприятие „Център за услуги в домашна среда” в община Ардино. Целта му е за улесняване на достъпа до заетост и осигуряване на подкрепа за социално включване на уязвими групи и създаване на подходящи условия за реализация в сферата на социалната икономика в общината.
Основните дейности по проекта са психологично подпомагане и мотивиране на лица от уязвимите групи за включване в заетост, социална и професионална интеграция на представителите на уязвимите групи в сектора на социалната политика, Общинско предприятие "Център за услуги в домашна среда", подкрепа за осигуряване на заетост за период 12 месеца, осигуряване на наставник от работодателя за новонаети лица, оборудване на новосъздадени работни места, адаптирани за лица с увреждания и извършване на ремонт на помещенията, проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на изработените стоки и предоставените услуги, социален маркетинг и популяризиране на социалната икономика и социалното включване.
В резултат на изпълнение на проекта ще бъдат осигурени работни места с продължителност 12 месеца за следните длъжности - работник, ръчна изработка на изделия от дърво (4 души), работник, ръчна изработка на текстилни изделия – (7 души), работник, ръчна изработка на хартиени изделия (5 души), помощник, кухня (4 души), общ работник (7 души), събирач, отпадъци разделно (5 души).
Изработването на стоките и предоставянето на услугите ще се извършват с подкрепата и съдействието на мултидисциплинарен екип от приложни специалисти, наставници и управителя на социалното предприятие.
Изработените стоки и предоставяните услуги ще бъдат с утвърдени цени от Общински съвет – Ардино.

Като цяло проекта е насочен към хората с увреждания и лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица на територията на община Ардино.
Лицата от целевата група ще получат подкрепа за формиране на трудови навици и съдействие за намиране на работа с цел създаване на условия за устойчива трудова заетост.
Чрез социалната икономика и социалното предприемачество, ще се разрешат част от съществуващите остри проблеми, свързани с безработицата и трудовата заетост на уязвимите групи в общината.
Проектът е с продължителност 15 месеца.

Прочитания: 12280 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари