Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
В ГОРНО ПРАХОВО ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ ОТ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА
05 Август 2018

  [Още снимки]

Стотици души от ардинското село Горно Прахово, околните села и изселници, които пристигнаха от Турция и Западна Европа участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе край чешмата в местността „Насуфлар съртъ” и бе уважено от областния лидер на ДПС инж. Изет Шабан и кмета на община Ардино Ресми Мурад.
Духовници, водени от бившия главен мюфтия на България Фикри Сали и имамина на медресето в Долно Прахово Нуриттин Исмаил четоха знамения (айети) от Свещенния Коран. Тук преди 106 години по време на Балканската война са били убити местни жители. Мюсюлманите почетоха и тяхната памет.
Всички присъстващи бяха нагостени с 13 казана кешкек, сготвени от местните майстор-готвачи Шабан Юсеин и Касим Фейзуллах. Всички разходи бяха поети от Шабан Юсеинов (Картал), председател на Общинския народен съвет в бившата селищна система в Млечино и синът му доц. д-р. Алтай Картал от най-голямата частна турска болница „Чапа“ в Истанбул. „Решихме тази година да бъдем основни спонсори на традиционния мевлид в „Насуфлар съртъ”. Човек не трябва да забравя миналото си и да съхрани традициите си”, заяви Шабан Юсеинов.
След тържествения молебен авторските стихотворения на местния учител Раиф Ешреф и местния поет Рамазан Муслу (Улусой), посветени на невинните жертви от Балканската война просълзиха присъстващите.
Кметът на Горно Прахово Мехмед Мюмюн се надява тази традиция да продължи и за бъдеще. Той изказва сърдечните си благодарности на спонсорите за финансовата подкрепа.

Прочитания: 10353 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари