Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СТОТИЦИ ДУШИ СЕ ХВАНАХА НА НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО В БАШЕВО
13 Август 2018

  [Още снимки]

Най-дългото хоро в Източните Родопи се изви в центъра на ардинското село Башево. На него се включиха стотици души от седем до седемдесетгодишна възраст. На хорото се хванаха народният представител от ДПС Адлен Шевкед, кметът на община Ардино Ресми Мурад, деца, тийнейджъри и възрастни.
В неделя в Башево за 16-та поредна година се проведе традиционния събор, организиран с подкрепата на местното кметство, читалище „Хр.Смирненски” и изселнически организации от Турция. На празника се стекоха много жители от околните села. Дойдоха и много гурбетчии от различни краища на света, за да се видят с близките и роднините си.
Официални гости на събора тази година бяха областният лидер на ДПС Изет Шабан, депутатът Адлен Шевкед, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, кметове на населени места.
Селският празник бе открит от кмета на Башево Мюрен Сали. В своето приветствие той изказа сърдечните си благодарности към всички, които са оказали финансова и морална подкрепа.
Ресми Мурад поздрави башевци за тяхната солидарност и единство и пожела много здраве на всички жители и гости на празника. „Празникът на Башево е най-популярният не само в общината, но и в областта. Тази година специално за селищния празник в центъра на селото бе монтирана метална конструкция – навес. Това бе осъществено с подкрепата на общинското ръководство и местните жители. Надявам се, че тя ще бъде от голяма полза за местните жители и гостите на селото“, заяви Ресми Мурад.
Специални гости на празника бяха фолклорната група за автентичен местен турски фолклор към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино. 22-годишният местен талант Самир Мехмедов обра аплодисментите на присъстващите с популярни турски песни.
Общинският съветник от Християндемократическата партия в германския град Хановер Юмер Яджъ за първи път идва на събора в Башево. „Много хубава инициатива, която дава възможност да се срещнат близки, роднини и познати. Родителите ми са родом от Башево и се изселили в Турция през 1951 година. Хората тук са много гостоприемни, а природата е невероятно красива”, заяви Юмер Яджъ. Той бе дошъл на празника заедно със сина си Сафвен и дъщеря си Джудие Есма и сестра си Назмие от Истанбул.
Проведе се и празнична томбола с много подаръци. Честта за изтегляне на най-големите награди (две агнета) се паднаха на кмета Ресми Мурад и на спонсорите на мевлида Фехиме и Бейхан Кая. И след дълго разбъркване на билетите от тях, наградите се паднаха на Хикмет Мехмед от момчилградското село Загорско и на Фехим Челик от Мудания, Бурса.
За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи оркестър от Кърджали.

Прочитания: 5141 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари