Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД В ЧУБРИКА: ПРАЗНИЦИТЕ НОСЯТ РАДОСТ, НАСТРОЕНИЕ И НАДЕЖДИ
18 Август 2018

  [Още снимки]

На връх най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам, мегданът в ардинското село Чубрика отново се напълни. В събота тук се проведе традиционният събор, който бе организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Западна Европа и Австралия.
Сред официалните гости бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, бившият омбудсман на Кърджали Хакиф Емин, кметове на населени места.
От името на общинската администрация кметът Ресми Мурад поздрави жителите и гостите на събора. „Радвам се, че виждам толкова хора днес в това китно село, това показва, че обичате Чубрика. Празниците носят радост, настроение и надежди“, заяви Ресми Мурад. Той поздрави всички мюсюлмани с настъпващия празник Курбан Байрам с пожелание за много здраве и благоденствие.
С приветствено слово към присъстващите се обърна председателят на Организационния изселнически комитет Адем Гюнгьордю от Мелбърн, Австралия. „Родното място е много ценно. Елате да бъдем заедно, като братя и сестри. Заедността е много сладка и красива като букет от цвете”, заяви емигрантът в Австралия.
И тази година празничната програма бе наситена с разнообразни спортни програми.
Организирани бяха турнири по футбол на малки врати и шахмат. На победителите бяха раздадени парични награди. Проведе се и кулинарен конкурс с разнообразни местни ястия. Специални гости бяха на празника бяха фолклорната група за автентичен местен турски фолклор към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино. За пореден път изпълненията на групата накара жители и гости на Чубрика не само да запеят заедно с тях, но и да играят на техните популярни турски народни песни.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър от Кърджали. Пред сградата на училището се изви кръшно хоро.
Кметът на Чубрика Фердун Али изрази сърдечните си благодарности към спонсорите на традиционния събор-мевлид – братята – бизнесменит Туран и Назми Джанбаз от Истанбул, както и към всички, които са помогнали, за да стане факт събора в Чубрика.Прочитания: 9845 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари