Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
КРЪШНИ ХОРА НА СЪБОРА В БОРОВИЦА
20 Август 2018

  [Още снимки]

През уикенда в ардинското село Боровица се проведе селищен събор с богата музикална, културна и спортна програма. Центърът на родопското село се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция и Западна Европа.
Гости на празника бяха народният представител от ДПС Адлен Шевкед, областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Селищният празник бе открит от кметицата на Боровица Айсел Мехмед. Тя изказа искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на мевлида и събора.
Денят на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. Специалната програма на празника включваше музикални и поетични изпълнения на местни деца, както и интересни спортни мероприятия.
В програмата със свои изпълнения се включи и местна фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“ с художествен ръководител Мурадие Сали, която обра аплодисментите на присъстващите. Секретарят на местното читалище „Климент Охридски“ Хикмет Топчу поднесе скромен подарък на Мурадие Сали. Той съобщи, че групата е наградена от духовното средище с екскурзия до определена дестинация .
„С всяка измината година Боровица се обновява, а празникът им става все по-богат и разнообразен“, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът Ресми Мурад. Той поздрави участниците и изрази възхищението си от прекрасната им програма. Поздрави и кметицата Айсел Мехмед за това, че се е ангажирала с организацията на един наистина добър и различен празник, така че да бъде харесан от много хора.
За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи музикантите Ердан Чауш от Млечино и Гюнай Сакиб от Боровица. В центъра на селото се извиха кръшни хора.
Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.

Прочитания: 9810 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари