Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ГРАНДИОЗЕН КОНЦЕРТ В АРДИНО ПО ПОВОД КУРБАН БАЙРАМ
20 Август 2018

  [Още снимки]

По случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам читалище „Родопска искра" в Ардино организира грандиозен концерт. Пред Дома на културата дойдоха хора от няколко поколения. Имаше много изселници от Турция, Западна Европа и Латвия. Двучасовият концерт зареди жителите и гостите на Ардино с празнично настроение. Сред тях бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бе композиторът и диригентът Мелтун Кадъоглу от Бурса.
Програмата започна с изпълнения на танцовата формация „Балканика“ и групата за родопски фолклор „Родопчанка“. Присъстващите не спираха с аплодисментите, омаяни от изпълненията на фолклорна група за автентичен местен турски фолклор.
Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне. Заедно с тях в концертната програма се включи още младата солистка Леман.
Специални гости на празничния концерт бяха братята музиканти Емрах и Реджеб Якубови от смолянското село Борино.
С пожелание за много здраве, добруване и благоденствие във всеки дом от името на общината кметът Ресми Мурад поздрави присъстващите с настъпващия Курбан Байрам. „Нека да бъдем заедно, заредени с хубави и приятни моменти, както на мюсюлманските, така и на християнскитв и национални празници“, заяви Мурад. Той поздрави ръководството на местното читалище за организирането на концертната програма. Покани младите музиканти от Борино да вземат участие и в предстоящите есенни и културни празници, които ще се проведат в средата на септември.
Младото семейство Татяна и Сергей са от столицата на Латвия – Рига и за първи посещават Ардино. „Прекрасен град и прекрасна концертна програма“, споделиха те.

Прочитания: 9850 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари