Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА ДЖАМИЯ В ГОЛОБРАД
26 Август 2018

  [Още снимки]

Една от най-старите джамии в Ардинско вече има нов облик. Реконструираният молитвен дом, който се намира в село Голобрад бе открит с мевлид за здраве и берекет. На него присъстваха областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още Рейхан Хасан, представител на фирмата-изпълнител, кметове на населени места, стотици мюсюлмани.
Ремонтът на джамията е извършен със средства от бюджета на Община Ардино. Изцяло е подменена покривната конструкция, направена е външна мазилка и боядисване. Залепена е каменна облицовка на фасадата, боядисано е минарето. Дървената дограма е подменена с PVC.
Кметът Ресми Мурад подчерта, че ръководството на общината има положително отношение към култовите и религиозни храмове на територията на общината. „Джамиите и месчидите съхраняват културните и религиозни принадлежности на мюсюлманското население”, заяви Мурад.
От името на джамийското настоятелство и от свое име кметът на Голобрад Шабан Местанов изказа искрените си благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаната финансова подкрепа.
Преди откриването на джамията се проведе мевлид за здраве и берекет. Духовници, водени от имамите на Боровица и Голобрад, четоха знамения (айети) от Свещения Коран. Всички присъстващи бяха нагостени с шест казана кешкек - варено жито с месо. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи. Кешкекът е традиционно ястие в този край. Разходите бяха поети от 75-годишният Хасан Саатчъ от германския град Любек, близо до Хамбург. От вкусното ястие опитаха и учени от Софийския университет „Климент Охридски“, които работят в района по проект „Завръщащи се: Истории и житейски траектори на турците от България“, финансиран от Министерството на образованието и науката.

Прочитания: 8073 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари