Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕЖИСЬОРЪТ НА „ДОЛИНАТА НА ВЪЛЦИТЕ“ ПОСЕТИ АРДИНО
28 Август 2018


Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с режисьора на популярния турски сериал „Долината на вълците“ Садуллах Шентюрк, който е на специално посещение в града под Белите брези. Той бе тук заедно с турския си колега Танер Елхам.
Режисьорът сподели, че имат идея да направят документален филм за традициите, бита и културата в Родопите. „Роден съм в Горно Прахово през 1972 година. На три годишна възраст родителите ми се изселват в Бурса. Винаги съм искал да видя родния си край. Родопите са прекрасно място за живеене“, казва Шентюрк. В най-известната му лента „Kurtlar vadisi“ (Долината на вълците) се проследява живота на дипломат, който приема самоличността на Полат Алемдар и се опитва да проникне в турската мафия. Сред проектите му са филмите „Seni kimler aldı“, „Behzat Ç.“, „Ekmek teknesi“, „Elde var hayat“.
Гостите от Турция посетиха културно-историческите забележителности в района на общината – Дяволския мост, тракийското светилище Орлови скали, туристическия комплекс ‚Белите брези“, крепостта „Кривус“. Разгледаха най-новите експонати в общинския музей. Положиха цветя на бюст-паметник на Сабахаттин Али в двора на общинския музей.
Двамата режисьори подчертаха, че при добра реклама в Ардинския край могат да дойдат известни американски режисьори, за да снимат филми.

Текст за снимка: Кметът на община Ардино Ресми Мурад в разговор с режисьора на популярния турски сериал „Долината на вълците“ Садуллах Шентюрк (вляво)

Прочитания: 9741 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари