Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
КМЕТЪТ НА БАШЕВО: УСПЕХИТЕ ИДВАТ ТОГАВА, КОГАТО СМЕ ЕДИННИ И СПЛОТЕНИ
03 Септември 2018

  [Още снимки]


Чисто, подредено и спрегнато е всяко кътче в ардинското село Башево. Местните жители не спират да хвалят кмета за всичко, което прави за хората от селото. Шести пореден мандат там кмет е 42-годишният Мюрен Сали, което е доказателство за спечеленото доверие на местното население. Толкова много работа е свършил той, че надали ще е проблем за местните жители да го изберат и седми мандат.
„Силата на нашето село е в единството и сплотеността на всички. Успехите идват именно тогава. Който е дошъл при мене, не съм го върнал, независимо дали е гласувал за мен. Винаги съм гледал да помогна. Нещата се получават с мерак и с упоритост“, казва кметът рекордьор.
Село Башево се слави като едно от най-сплотените и организирани кметства на територията на община Ардино. Всяка година там се организира традиционен селищен събор-мевлид, с активното участие на всички жители на селото, независимо къде живеят. Местните изселници в Турция са се обединили и сформирали Сдружение
„Единство на Башевци”, което активно участва в разрешаването на всякакви проблеми, свързани със селото. Тази година специално за селищния празник в центъра на селото бе монтирана метална конструкция – навес. Това бе осъществено с подкрепата на общинското ръководство и местните жители. По инициатива на жителите в молитвения дом ще бъдат обновени две стаи, където ще могат да нощуват местни изселници, които нямат дом или преминаващи през селото хора. Ще има и стая - музей, където ще бъдат подредени стари вещи от бита и стари снимки с обществено значение.
С общински средства бяха асфалтиране махленски улици.

Прочитания: 6176 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари