Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ИНТЕРЕСЪТ КЪМ КУЛТУРНИТЕ СЪБИТИЯ В АРДИНСКО НЕ ПРЕСЕКВА
26 Март 2009

И през настоящата година в община Ардино се залага на разнообразни културни прояви, които се очертават да бъдат интересни, предварително добре обмислени и поднесени с много внимание към публиката. Старанието на просветните и културните дейци е да задоволят всички вкусове на всички нива, независимо от тяхната религиозна и етническа принадлежност. От друга страна, интересът към културните събития не пресеква, напротив - дава тласък за развитие и утвърждаване.
Освен отбелязване на националните празници на страната ни, културните прояви, отразени в общинския календар и одобрени от Общинския съвет, са с международно, национално, областно и местно значение. Той е приятно наситен с: празнични детски и ученически изяви на възпитаниците от общинските детски градини и училища; сценични изяви на читалищни самодейни колективи в отделни национални и международни фестивали, както и участие в празниците на побратимената на Ардино община Нилюфер в Бурса; театрални представления; изложби; представяне на нови книги на местни автори и т.н.
Наред с тях ще се проведат традиционните празници в повечето от селата, а общинският център Ардино на два пъти през годината - май и септември, ще бъде реален мини център на културни събития, достъпни за всички жители от града и селата.
Първата от водещите прояви в културния живот на общината е Вторият международен литературен форум ”Братство”, който ще се състои в средата на месец май и ще протече под патронажа на кмета на община Ардино Ресми Мурад. Организатори на второто издание на престижния форум са една част от общинските институции и Съюзът на българските писатели.
Есенните културни празници през септември са другата кулминационна точка на общинския културен календар. За разлика от други години този път те ще бъдат по-атракционни, по-ефикасни и с по-богато жанрово и идейно съдържание и разнообразие.
Общинското ръководство отстоява неотклонна позиция за утвърждаване и спояване на традиция и съвременност в културния и образователен живот. Подобен извод може да се направи след прочит и на общинския спортен календар за настоящата година.

ПРЕСИНФО - АРДИНО
Автор: Саффет Ерен
Източник: Общинска администрация - Ардино

Прочитания: 1024 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари