Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
НОВИ 34 БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ЗАПОЧВАТ РАБОТА В АРДИНО
12 Септември 2018

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад връчи трудови договори на 34 безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“, които са включени по проект „Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“. Наетите лица ще получават минимална работна заплата за срок от 12 месеца.
Това стана на среща в заседателната зала на общината , на която бяха представени целите и дейностите на проекта. В нея взеха участие още директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в АрдиноЗюлфие Ибрямова, изп.длъжността директор на Дирекция „Бюро по труда“ в Ардино Бистра Кичукова, представители на социални институции.
„Това е началото на един проект за социално предприемачество за уязвимите групи. По време на проекта вие всички трябва да допринесете за развитието на общината и поддържането на пакета от услуги, които предоставяме в различните направления“, с тези думи се обърна към лицата, включени в проекта, кметът Ресми Мурад. Той отбеляза, че Общината постоянно се стреми да създава заетост и полага усилия и грижи, за да са в услуга на гражданите. „Очаквам екипите да бъдат сериозни и отдадени, за да може проектът да изпълни своята мисия“, сподели Мурад.
Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той е на стойност 390 889, 80 лв., като 85% се осигурява от Европейския социален фонд и 15% от националния бюджет. Дейностите му са насочени към разширяване на съществуващото общинско предприятие „Център за услуги в домашна среда” в община Ардино. Целта му е за улесняване на достъпа до заетост и осигуряване на подкрепа за социално включване на уязвими групи и създаване на подходящи условия за реализация в сферата на социалната икономика в общината.
Основните дейности по проекта са психологично подпомагане и мотивиране на лица от уязвимите групи за включване в заетост, социална и професионална интеграция на представителите на уязвимите групи в сектора на социалната политика, Общинско предприятие „Център за услуги в домашна среда“, подкрепа за осигуряване на заетост за период 12 месеца, осигуряване на наставник от работодателя за новонаети лица, оборудване на новосъздадени работни места, адаптирани за лица с увреждания и извършване на ремонт на помещенията, проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на изработените стоки и предоставените услуги, социален маркетинг и популяризиране на социалната икономика и социалното включване.
В резултат на изпълнение на проекта ще бъдат осигурени работни места с продължителност 12 месеца за следните длъжности – работник, ръчна изработка на изделия от дърво, работник, ръчна изработка на текстилни изделия, работник, ръчна изработка на хартиени изделия, помощник, кухня, общ работник , събирач, отпадъци разделно.
Изработването на стоките и предоставянето на услугите ще се извършват с подкрепата и съдействието на мултидисциплинарен екип от приложни специалисти, наставници и управителя на социалното предприятие.Изработените стоки и предоставяните услуги ще бъдат с утвърдени цени от Общински съвет – Ардино.

Прочитания: 5917 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари