Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ВСИЧКИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ В ОБЩИНА АРДИНО С ЛИЧНО ПОЖЕЛАНИЕ ОТ КМЕТА РЕСМИ МУРАД
17 Септември 2018

  [Още снимки]

Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в Ардино. Гости на празненството бяха кметът на общината Ресми Мурад, областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Празникът на най-голямото ардинско училище започна с издигането на националния флаг и посрещане на училищното знаме.
„Скъпи ученици, служейки на вас, ще раздаваме и осъществяваме самите себе си, давайки ви не само своите знания, но и своята човечност, като не забравяме, че нашата първа задача е да образоваме и възпитаваме качествено децата на България, за да бъдат те равностойни и конкурентноспособни в страните от Европейския съюз“, каза в приветствието си директорът на учебното заведение Аника Петрова, след което по стар български обичай, лисна менче със здравец, за да върви по вода на учениците новата учебна година. Тази година звънецът удари за 450 ученици. Първокласниците са 36 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.
От свое име и от името на председателят на местния парламент Сезгин Байрям кметът на общината Ресми Мурад прочете поздравителен адрес до учениците и учителите. В него двамата ръководители уверяват, че в тяхно лице и в общината като институция ще намерят подкрепа и разбиране по всички въпроси, които са свързани с учебно-възпитателния процес. Те изпратиха поздравителни адреси и до другите училища на територията на общината – OУ „Хр.Смирненски” (Бял извор), ОУ „Св.Св. Кирил и Методий’ (Падина), ОУ „Отец Паисий” (Жълтуша), ОУ „А.С.Макаренско” (Боровица) и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” (Горно Прахово).
Поздравителни адреси по повод началото на новата учебна година в СУ „Васил Левски“ бяха получени и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и дългогодишната просветна деятелка и бивш кмет на община Ардино мандат (1975-1979 г.) Йорданка Аянова.
И тази година всичките 50 първокласници от Ардино получиха първата си книжка в училище с лично пожелание от кмета на общината Ресми Мурад.

Прочитания: 2523 пъти

 
Длъжници
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Къде ще празнувате Нова година?

На площада
У дома
В планина
В чужбина


Начална дата на анкетата:
2018-11-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари