Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОБЩИНА АРДИНО С ОТЛИЧИЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В СМОЛЯН
22 Октомври 2018

  [Още снимки]

Грамота за принос в развитието на културно-исторически и еко-туризъм в Родопите бе връчена на Община Ардино по време на 15-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ в Смолян. Отличието бе връчено от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев на кмета на общината Ресми Мурад, който е и зам.-председател на Организацията за управление на туристически район. В своето приветствие кметът подчерта, че Ардино като туристическа дестинация през последните години става все по-полярна и има какво да даде на общия туристически продукт на Родопите. „Разбира се, че има още много какво да надграждаме по отношение на туристическата инфраструктура“, каза още Мурад.
На тазгодишното издание на изложението акцентите бяха поставени върху промените в туристическото законодателство и презентации на местни, регионални и национални туристически продукти. Щандът на Община Ардино бе една от най-ярките и предизвика интереса на посетителите и официалните гости. В него бяха представени забележителностите в региона - „Дяволският мост“, тракийското светилище „Орлови скали“, крепостта „Кривус“, творчеството на местни художници, рекламни брошури и материали за туристическите дестинации в Ардино, вестник „Ардински глас“. А най-голям интерес предизвикаха лазерните оръжия на Военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” с управител Евгени Смирнов. С точен мерник с лазерно оръжие по мишена показаха зам. – министърът на туризма Любен Кънчев, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметовете на Ардино, Девин и Чепеларе. Всички посетители бяха посрещнати с къпана баница и баклава.
Международното събитие се проведе под патронажа на областния управител на Смолян от 18 до 20 октомври във фоайето на Родопския драматичен театър в Смолян. Организатори на проявата бяха Организацията за управление на туристически район „Родопи“, туристическа асоциация „Родопи“ и община Смолян в партньорство с Министерството на туризма.
В изложението се включиха български планински и морски курорти, както и представители от Турция, Унгария, Македония, Естония, хотелиери, туроператори, туристически сдружения и бизнес организации.


Прочитания: 4857 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари