Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ СУВЕНИРИ ПРЕДЛАГАТ ПО СОЦИАЛЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА АРДИНО
30 Октомври 2018

  [Още снимки]

Сувенири от дърво, хартиени, текстилни и плетени детски изделия, ръчно изработени по проект на община Ардино „Подкрепа за социално включване на 34-лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“предложиха в понеделник в центъра на Ардино на импровизиран базар. Щандът достави много настроение на жителите и гостите на града и бе място, където всеки можеше да направи своя избор за подарък. Посетителите изразиха своето възхищение от труда на обхванатите по проекта безработни лица, които работят в различни направления.
Управителят на социалното предприятие Сафие Адемова уточни, че изработените стоки и предоставяните услуги са с утвърдени цени от местния Общински съвет. Тя отбеляза, че приемат и заявки за приготвяне на традиционни родопски ястия – къпана баница, баклава, сарми и други.
Щандът за ръчна изработка ще работи всеки понеделник от 10 до 13 часа в центъра на града. Предвиждат се импровизирани щандове и в големите населени места на територията на общината, като Бял извор, Падина, Жълтуша, както и по време на селищните празници.
Проектът „Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“ се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Чрез него ще се създаде заетост на 34-ма безработни, които ще изработват стоки и ще се предоставят услуги на населението, с което се цели да се създаде устойчива трудова заетост на безработните лица. Изработените стоки ще се реализират на пазара и търговската мрежа на територията на общината. Проектът е с продължителност 15 месеца.

Прочитания: 4898 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари