Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ИСКА ОТ МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА ФИНАНСИРАНЕ ЗА ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ НА МИКРОЯЗОВИРИТЕ В АРДИНСКО
22 Ноември 2018


Кметът на община Ардино Ресми Мурад изпрати писмо до министъра на икономиката Емил Караниколов и Управителния съвет на държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, с което иска да се предприемат неотложни аварийно-възстановителни дейности за управление на водите на микроязовирите в кв. „Горичево“ на град Ардино и село Дядовци. Това съобщиха от общинската управа в родопския град.
В писмото си кметът Ресми Мурад е отбелязъл безпокойството си от състоянието на двата микроязовира, които са собственост на „Земинвест“ ЕАД към Министерството на земеделието и храните.
„Към настоящия момент състоянието на микроязовира в кв. „Горичево“ (Ардино) е незадоволително и с риск от причиняване на наводнения. Изпускателният му кран е повреден и не функционира. При проливни валежи, водните количества в микроязовира не се задържат и изтичат в скатовете от северната му страна. Коритото на водното съоръжение е обрасло от дървета и растителност. Част от насипната стена на микроязовира в Дядовци е отнесена и има изкопан авариен канал за оттичане на водата. Значението му е изключително важно, тъй като в близост са разположени няколко животновъдни ферми, както и предприятия за мрамор. В летните месеци жителите на кв. „Къпина“ (Ардино) също оползотворяват водните ресурси“, се казва в него.

Текст за снимка: Коритото на микроязовира в кв. „Горичево“ на град Ардино е обрасло от дървета и растителност

Прочитания: 6976 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари