Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
МЛАДИЯТ УЧЕН Д-Р БЮЛЕНТ ЙЪЛДЪРЪМ БЕШЕ ГОСТ НА АРДИНО С КНИГАТА СИ „ТУРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ“
28 Ноември 2018

  [Още снимки]

Книгата на турския изследовател и преподавател в Тракийския университет в Едирне /Одрин/ д-р Бюлент Йълдъръм „Турското население в България“ (на турски език) бе представена пред ардинчани в края на миналата седмица (23.11.2018 г.) .
Домакин на културното събитие, проведено в залата на Общинския съвет, бе Община Ардино и премина при голям интерес от страна на присъстващите
На поканата на кмета на общината се отзоваха просветни и културни дейци, общественици, граждани и гости на Ардино.
Събитието бе открито от кмета на общината Ресми Мурад. По повод на наскоро издадения труд на младия учен кметът на общината поднесе на госта приветствен адрес, подписан и от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям. В приветствието се изразява увереност, че книгата ще представлява интерес както за научните среди, така и за широк кръг читатели.
С кратка презентация, съдържаща биографични данни за автора и неговата досегашна академична кариера Селяхидин Карабашев направи въведение към представянето на книгата на д-р Бюлент Йълдъръм.
Турският изследовател благодари за вниманието от страна на ръководството на общината и на любознателната ардинска публика. В увлекателно слово историкът се спря на възникването на идеята, творческата история и изследователския подход, използван при създаването на книгата. Фактологичният материал в книгата почива на данни от българския статистически институт и преброяването на населението в България през периода 1880 – 2011 година.
Това е второто представяне на книгата в Кърджалийска област и в България. През октомври тя бе представена и в кирковското село Чорбаджийско.
Бюлент Йълдъръм е роден през 1977 г. в Търговище. През 1978 година заедно със семейството си се изселва в Турция. Завършва Тракийския университет в Одрин. Докторска дисертация защитава в Института за социални науки към Истанбулския университет. От 2011 година работи като преподавател по история в Тракийския университет – Едирне.

Прочитания: 8017 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари