Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ДУХОВНИЯТ ПРАЗНИК В АРДИНО - НОВА СВЕТЛИНА В ОБЛИКА НА РОДОПИТЕ, НА БЪЛГАРИЯ
18 Май 2009

  [Още снимки]

Завърши второто издание на международния литературен форум „Братство”

Под патронажа на кмета на община Ардино Ресми Мурад от 13 до 16 май в малкия родопски град, но голям град на духа, се състоя вторият международен литературен форум ”Братство”, в който участваха над 30 поети и писатели от страната и съседните балкански държави. Организатори на форума бяха Общинска администрация, Общински съвет, Съюз на българските писатели, Министерство на културата и читалище „Родопска искра”.
За първи път в дневния ред на форума бе включен Час по литература за по-големите ученици от трите общински гимназии и училища. В препълнения читалищен салон двамата изтъкнати съвременни поети - Воймир Асенов и Иван Есенски поднесоха изключително интересен и поучителен литературен урок, който вероятно ще се пренесе и по други духовни центрове на България. Форумът изобилстваше и от представяне на новите книги на участниците - Иван Есенски, Владимир Цветкоски, Саффет Ерен, Димитър Милов, Мюмюн Тахир, Воймир Асенов, Фехим Хорозов, Салих Бозов.
Международната поетична вечер в градския читалищен салон започна с приветствени слова на общинския кмет Ресми Мурад и почетния патрон на литературния форум писателя Халид Алиосман Даалъ. Поетът Воймир Асенов предаде на ардинци поздравите на председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев и даде старт на поетичния маратон. И, пред утихналата многолюдна публика, поетите застанаха един подир един, за да рецитират свои стихове. Духовно озарената ардинска публика пък от своя страна посрещна и изпрати с щедри аплодисменти Тургай Фишекчи, Иван Есенски, Селяхаттин Йолгиден, Божидар Грозев, Хилми Хашал, Думитру Йон, Нахит Каябашъ, Димитър Милов, Мехмет Чавушоглу, Ахмет Емин Атасой, Наджи Ферхадов, Петър Василев, Ирена Панкева, Сами Тороман, Хубен Стефанов, Атанас Капралов, Саффет Ерен и поетът с китара Иво Георгиев.
С провеждането на второто издание на литературния форум „Братство” в южнобългарския малък град Ардино се създават основите на един смислен духовен живот чрез генериране на литературно братство, обмен на духовни ценности. Това е нова светлина в облика на Родопите, на България.

Прочитания: 2036 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари