Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОТБОРЪТ НА ЖЪЛТУША ОТНОВО СПЕЧЕЛИ ОБЩИНСКОТО ПО „ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ”
29 Март 2019

  [Още снимки]

За поредна година отборът на Основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша спечели общинския етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класира тимът от СУ „Васил Левски” от Ардино, а трети е отборът на „Св.Св. Кирил и Методий” от Падина.
Състезанието се проведе в сградата на Центъра за подкрепа за личностното развитие - Общинския детски комплекс. Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 6-ти и 7-ми клас.
Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита. В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации – земетресениe и наводнение, оказване на първа медицинска помощ, промишлени аварии и херметизиране на врати и защита на хранителни продукти от радиоактивно замърсяване.
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Анита Храмова (кап.), Виктория Христова, Венета Асенова и Виктор Павлов и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе през април.
Всички отбори получиха грамоти и предметни награди, които бяха връчени от гл. инспектор Калин Грудев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ардино и Ганчо Костадинов, началник на отдел „Гражданска защита” към община Ардино.

Прочитания: 1505 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари