Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ВОДЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ ОТ БУРСА ПОСЕТИХА АРДИНО И СЕ СРЕЩНАХА С КМЕТА РЕСМИ МУРАД
24 Април 2019

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си група водещи журналисти от различни медии в Бурса, като „Олай“, „Бурса“, Йени Мармара“, Бурса мейданъ“, „Бурса едитор“, „А“ . Чуждестранните журналисти гостуваха в града под Белите брези по инициатива на Севинч Челеби от вестник „А“, с корени от Джебел и със съдействието на кмета Ресми Мурад. На срещата присъстваше още областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков
Кметът Ресми Мурад запозна гостите с историята на Ардино, с природните, културни и исторически забележителности. Той ги информира, че Ардино е родното място на световноизвестният писател-хуманист Сабахаттин Али.
„Надявам се, че сте останали доволни от престоя и видяното в Ардинско.Общинското ръководство работи успешно за реализирането на Оперативните програми на Европейския съюз, свързани със социалната сфера, образованието, културата и инвестиционните проекти. Общината успешно изпълнява и функционалните си задължения, които произтичат от Законовата уредба за обслужване на населените места. Нашите усилия за подобряване на туристическата инфраструктура винаги са били на дневен ред и ще полагаме усилия за създаване на нови условия за туристите“ заяви пред турските журналисти Ресми Мурад.
От името на всички журналисти от Бурса Севинч Челеби благодари на кмета Ресми Мурад за топлото посрещане и гостоприемството. Тя заяви, че групата за първи път е на посещение в Ардинския край. „Силно сме впечатлени от прекрасната природа, чистият въздух, спокойствието и покоя, особено в туристическия комплекс ‚Бели брези“. Хората тук са изключително мили и добронамерени“, заяви Челеби.
По време на предстоя си в Ардинско турските журналисти разгледаха част от забележителностите на общината, като Дяволският мост, тракийското светилище „Орлови скали“, крепостта „Кривус“. Гостите разгледаха и най-новите експонати в общинския музей. Положиха цветя пред бюст-паметника на световноизвестният турски писател Сабахаттин Али, който се намира в двора на общинския музей. Посетиха китното село Млечино, медресето, край Долно Прахово. Останаха силно впечатлени от невероятната красота на меандрите на река Арда край Сухово. Направиха много снимки. Журналистите ще напишат материал за района на Ардино, който ще публикуват в своята медия.

Прочитания: 4299 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари