Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПАДИНА СЪБРА ХИЛЯДИ НА КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ
05 Май 2019

  [Още снимки]

„Предстоящият свещен месец Рамазан е едно духовно училище, с което мюсюлманите си прочистват душите. Нека той стане причина за донасяне на мир, благоденствие и етническа толерантност в цялата страна“. Това заяви в своята проповед по време на традиционния мевлид-курбан в ардинското село Падина имаминът на златоградското село Долен Юсеин Камбер. Той направи дуа (молитва) на арабски, турски и български език за здраве и благоденствие, както в селото и общината, така и в цялата страна.
В неделя хиляди души от Падина и околните общини Неделино, Златоград, Мадан, Баните и Рудозем участваха в пролетния курбан- мевлид. Тук бяха и много падинчани, които са разпръсната в различни краища на страната. Организатор на проявата бе местното кметство със съдействието на джамийските настоятелства.
Местни духовници, водени от наместник-районният мюфтия Ерхан Реджеб и имамина на Рудозем Вахти Нихат четоха айети от Свещената книга на мюсюлманите - Корана. След мевлида бе изнесена лекция за важността на настъпващия свещен месец Рамазан, в който мюсюлманите постят.
Всички присъстващи бяха нагостени с 32 казана пилаф сготвени от местния майстор-готвач Ахмед Ибрямов.
Религиозното събитие уважиха народният представител от ДПС Адлен Шевкет, ръководството на община Ардино, начело с кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.
Религиозният ритуал в Падина има над 100-годишна история и е най-многолюдният в общината. Кметът на родопското село Кямил Кичуков изказва искрените си благодарности към местните жители и бизнесмени за финансовата и морална подкрепа за организирането на курбана.

Прочитания: 4651 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари