Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ОТКРИ УНИКАЛНО ПАНО НА ФАСАДАТА НА ГРАДСКОТО ЧИТАЛИЩЕ В АРДИНО
10 Май 2019

  [Още снимки]

Продължава обновяването и полагането на грижи за сградите на културните институции на територията на община Ардино. Днес, кметът на общината Ресми Мурад, заместникът му Неджми Мюмюнходжов откриха уникално пано, което е изрисувано на една от фасадата на градското читалище „Родопска искра“ в центъра на града от турската художничка Ейлем Чалъшкан. Паното характеризира предмета и дейността на местното духовното средище, като културно-просветна организация.
Турската художничка обнови и 3D рисунката, изобразяваща малки сърнички, която се намира в градския парк. Това е поредната рисунка на Ейлем в Ардино. Тя направи 3D рисунка и в антрето на СУ „Васил Левски“, която изобразяваше плуващи делфини.
Младата художничка Ейлем Чалъшкан отбеляза, че е нарисувала поредната си рисунка в Ардино в рамките на няколко седмици. Тук хората са много любезни и гостоприемни“, сподели Ейлем Чалъшкан. Тя изказва искрените си благодарности към ръководството на общината за оказаното съдействие при реализацията на проекта.
Ейлем Чалъшкан е родена в Люлебургас. Завършила е Анадолския университет, специалност „Икономика”. Обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата турска художничка, която прави 3D рисунка в пределите на Европейския съюз.

Прочитания: 4702 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари