Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
МАГИЯТА НА ТУРСКАТА МУЗИКА ПРЕПЪЛНИ ЧИТАЛИЩЕТО В АРДИНО
18 Май 2019

  [Още снимки]

Грандиозният съвместен концерт на хор „Севги“ (Обич) от побратимената турска община Нилюфер, фолклорната група за автентичен местен турски фолклор към читалище „Родопска искра” в Ардино и ансамбълът за турски песни „Букет“от Кърджали препълни салона на читалището в града под Белите брези. Концертната програма, която е включена в програмата на общината за майските културни празници, продължи повече от 2 часа, а изпълненията на музикантите от Бурса, Ардино и Кърджали бяха аплодирани бурно от публиката. Чрез магията на турската музика, музикантите от България и Турция грабнаха сърцата на публиката. Доказаха и показаха, че музиката е хубав начин да се обединят всички. Тя не признава граници и създава мостове между различни страни.
Културното събитие уважиха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още зам.-председателят на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Олджай Чошкун,
председателят на Управителния съвет на „НИЛБЕЛ“ от побратимената община Нилюфер, Бурса Наджи Кале.
На финала на музикалния празник, от свое име и от името на председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, кметът на община Ардино Ресми Мурад връчи почетни плакети
на ръководителите на трите групи. Кметът поднесе на участниците и присъстващите специалните поздрави на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, като им пожела здраве, късмет и благополучие по повод Свещения месец на мюсюлманите Рамазан.
Ръководителят и диригентът на хор „Севги“ Мелтун Кадъоглу връчи благодарствени плакети на кмета на общината Ресми Мурад и председателя на читалище „Родопска искра“ Юксел Исмаил. Той заяви, че Ардино е малък град, но душата и сърцето му е много голямо.
Зам.-председателят на Сдружението за на Ардинци в Бурса Олджай Чошкун, приветства присъстващите от името на ръководството и председателя му Айдън Йълмаз.

Прочитания: 4563 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари