Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД В ГОРНО ПРАХОВО: „КОГАТО СМЕ ЗАЕДНО И ЕДИННИ, РАБОТИМ ПО-УСПЕШНО!
04 Август 2019

  [Още снимки]

„Празниците дават възможност на хората да се опознават, да поддържат жива връзката помежду си. Обществото е много по-силно, когато е заедно. Виждам тук тази сила
и се надявам това да продължи и в бъдеще“. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад в своето обръщение към жителите и гостите на традиционния събор в Горно Прахово. Той подчерта, че се е срещнал с много хора от района, Турция и Европа, които са споделили, че са доволни от координацията между общината и кметствата. „Когато сме заедно и единни, работим по-успешно!, заяви Ресми Мурад.
През уикенда в родопското село се проведе традиционният селищен празник, организиран с подкрепата на местното кметство и читалище „Лъч”. На него се стекоха стотици жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция и Западна Европа.
Събитието уважиха още областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, почетният гражданин на Ардино Халид Алиосман Даалъ. Тук бяха още кметовете на Башево, Боровица, Долно Прахово, Чернигово, Търна, Дедино, Чубрика, Гърбище.
Специални гости на празника в Горно Прахово бяха групата за народни игри към Федерацията на Сдруженията на Балканските румелийци от Измир с ръководители Касим Ялчън, с корени от кърджалийското село Широко поле и Еркан Гюлер. Гостите от южната ни съседка представиха турски народни танци. А традиционната игра „Зейбек” потопи зрителите сред вълшебството на турските народни танци.
В рамките на празника бяха организирани турнири по футбол на малки врати, шахмат и белот. На победителите бяха раздадени парични награди.

Прочитания: 1530 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари