Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
В БАШЕВО СЕ ИЗВИ НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО В РОДОПИТЕ
10 Август 2019

  [Още снимки]

Традиционният празник в ардинското село Башево отново събра стотици жители и гости на селото, както от страната, така и от чужбина. Повечето от тях бяха гурбетчии, които бяха дошли в родния си край по повод най- големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.
Събитието и тази година уважиха областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още кметовете на Горно Прахово, Гърбище, Чернигово, Дедино, Русалско, Чубрика.
Празникът бе открит от кмета на Башево Мюрен Сали. В своето приветствие той изказа сърдечните си благодарности към всички, които са оказали финансова и морална подкрепа.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави присъстващите с настъпването на най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Пожела крепко здраве и благоденствие на всички жители и гости на празника. „Отново сме заедно тук, за да се повеселим и споделяме хубавите моменти. Празникът на Башево е най-популярният не само в общината, но и в областта“, заяви Ресми Мурад.
Празничната програма на събора включваше спортни мероприятия. Имаше турнир по шахмат. Призьорите бяха наградени с парични награди и грамати, връчени от кмета на Башево Мюрен Сали.
Проведе се и празнична томбола с много подаръци. Честта за изтегляне на най-големите награди (две агнета) се паднаха на кмета Ресми Мурад и на спонсора на мевлида Хикмет Ефендиоглу. И след дълго разбъркване на билетите от тях, наградите се паднаха на Бирджан Топчу от Измир и Ашкън Айдънай от Бурса.
За доброто настроение на млечинци и гостите се погрижи оркестър „Експрес“ от Кърджали. На мегдана в центъра се изви най-дългото хоро в региона, на които се хванаха познати и непознати.
Организатори на проявата бяха местното кметство, читалище „Хр.Смирненски” и изселнически организации от Турция.


Прочитания: 1122 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари