Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
В ЖЪЛТУША СЕ ХВАНАХА НА ГОЛЯМО ХОРО
22 Септември 2019

  [Още снимки]

Традиционният събор в най-голямото ардинско село Жълтуша бе посетено от стотици жители и гости. Те имаха възможност да се насладят на богата музикална програма.Приветствие към присъстващите отправи кметът на община Ардино Ресми Мурад. Той поздрави всички, които имат принос за богатата и разнообразна програма по време на селищния празник. „Нека празничните дни да бъдат много в душите ни. И все така да се срещаме и да бъдем заедно в трудни и хубави моменти“, заяви Мурад. На откриването присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, кметове на околните населени места.
За празничното настроение на присъстващите се погрижиха танцова формация „Двата леви крака“ от Жълтуша, танцова група „Балканика“ към читалище „Родопска искра“-Ардино, местната мъжка битова група с ръководител Стефан Терзиев, музикантът Ергюн Мюмюнов със солист Ивалина Хаджиева.
Специални гости на събора бяха танцова група „Искърска плетеница“ от София, певицита Диди Кушлева, дъщеря на известната родопска певица Радка Кушлева, родопският певец Златко Кафеджиев от смолянското село Баните, народният певец Хамид Имамски. Под звуците на фолклорните ритми стотици жълтушенци и гости на родопското село се хванаха на голямо хоро.
Организатори на събора са местното кметство и читалище „Родопска искра 1961“. Началото на селищния празник в Жълтуша се поставя на 9 май 1991 г. по инициатива на тогавашния кмет Камен Буров.

Прочитания: 2097 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Къде ще празнувате Нова година?

В къщи
На гости при приятели
В заведение
В чужбина
Няма да празнувам


Начална дата на анкетата:
2019-12-18


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари