Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
АРДИНО – ИНОВАТИВНИ ПРАКТИКИ И ИДЕИ В ОБРАЗОВАНИЕТО
19 Ноември 2019

  [Още снимки]

На 15.11. 2019 г., в СУ „Васил Левски“, гр. Ардино, с учениците от Ха клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“ се проведе интегриран урок по физика и астрономия и математика с използване на проектно базирано обучение и подхода „обърната класна стая“. Урокът се проведе под ръководството на Аника Петрова, директор на училището и преподавател по математика и Зоя Пашова, ст. учител по физика и астрономия. С цел обмяна на иновативни практики и идеи на урока присъстваха преподавателите от методическо обединение „Природни науки“ в училището, както и учители, родители и ученици от СУ „Васил Левски“, гр. Крумовград, които са партньори на ардинската гимназия по Национална програма „Иновации в действие“.
В урока за обобщение, който се проведе, се акцентира върху систематизиране и надграждане на знанията на учениците с представянето пред публика на разработените от учениците проекти по двата предмета, както и получаване на обратна връзка в края на часа чрез използване на подхода „обърната класна стая“, като учениците, разделени на два отбора, решаваха тестове по физика и математика за да покажат усвоените знания, умения и компетентности. С въвеждането и обмяната на иновации в образованието по Национална програма „Иновации в действие“ се дава възможност на учениците да подобряват образователните си резултати, мотивацията си за учене и участието си в училищния живот и да развият креативното си мислене, да усвоят различни компетентности и емоционална интелигентност чрез иновативни образователни процеси, които да им помогнат професионално да се реализират след завършване на средното си образование.
Ардинските домакини показаха на гостите от Крумовград не само как работят в часовете, но и красотите на своето родно място. Придружавани от своите домакини, гостите посетиха „Орлови скали“, музея и разбира се легендарния „Дяволски мост“, като научиха много интересни факти за посетените места, за да почувстват магията на нашия роден край.
На следващата среща между двете училища, която ще се състои на 22 ноември 2019 г. в град Крумовград, учители, ученици и родители отново ще имат възможност да продължат обмена на иноватини практики в образованието.

Прочитания: 648 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари