Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Ардино обменя опит с Гърция и Турция по проекта за устойчиво развитие на селските райони
11 Октомври 2006

Представители на 11 общини от България посетиха тези дни градовете Суфли в Гърция и Къркларели, Люлебургас и Истанбул в Турция. Сред тях бяха кметове на Ардино, Якоруда, Ивайловград, Гърмен, Сатовча, Белица и зам.-кметове на Маджарово и Кирково. Всички те работят по проекта за Устойчиво развитие на селските райони.
В Гърция и Турция се срещнахме с местните инициативни групи, които развиват дейности, свързани с проекта, обменихме опит, разбрахме кой докъде е стигнал и какво още може да се направи за населението в нашите общини, каза кметът на Ардино Айдън Серкан.
Срещите са били съчетани с обучение, което беше проведено от представители от Министерството на земеделието и горите и от експерти по Програмата за развитие на ООН.
В Ардино местната иницитивна група действа с голям ентусиазъм. Благодарение на проекта за Устойчиво развитие на селските райони при нас се създаде и успешно работи Туристически информационен център, каза Серкан. Изграден е и заслона при прочутата архитектурна забележителност край града Дяволския мост. Направен е пълен ремонт на сградата на бившия конак в града, която ще се превърне в етнографски музей. Дадени са кредити и на частни производители. По проекта Братя Банкови са направили сушилнята за гъби. Това лято е изградено хранилище за плодове в Жълтуша.
По време на срещите научихме много едни от други и разговаряхме за още възможности за сътрудничество по трансгранични проекти, уточни Серкан.

Текст: Снежана Горанова

Прочитания: 1457 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари