Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АРДИНО СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ ЕДЕН ДЕСТИНАЦИИ ЗА ЗДРАВЕН ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ
20 Декември 2019


Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан получи плакет и грамота от Министерството на туризма. Това се случи на тържествена церемония в София, където бяха наградени 5 нови български ЕДЕН дестинации по проекта на Европейската комисия „Здравен и балнео туризъм“, финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средните предприятия (2014-2020г.) – COSME. Община победител в конкурса стана Костенец с подгласници общините Ардино, Самоков, Баните и Сапарева баня.
От името на ръководството на община Ардино, кметът инж. Изет Шабан изрази най-сърдечната си благодарност за номинирането на община Ардино в конкурса. „Чрез проекта се създаде възможност за популяризиране на туризма на територията на общината - „Дяволски мост” на река Арда, Тракийското светилище „Орлови скали”, язовир „Кърджали”. Предстои надграждане на проекта чрез изграждане на допълнителна туристическа инфраструктура по Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A България-Гърция, както и внасяне на нов инвестиционен проект по ОП „Региони в растеж”, заяви инж. Изет Шабан.
Ардино е планинска община, разположена на границата между Източните и Западните Родопи. Приоритет e развитието на туризма. От 18 обекта в регистъра на Националния институт за недвижимото културно наследство 3 са с национално значение.
На 6 км от град Ардино отстои Курортно туристическия комплекс „Белите брези“. Той е обявен още през 1967 година за курорт с местно значение. Чистият въздух, който е характерен за курорта „Бели брези“ и естествената брезова растителност съчетана с друга широколистна и иглолистна расителност, оказват въздействие на редица заболявания като хипертонична болест, атеросклероза, алергични състояния, смущения в ендокринната система и обмяна на веществата, хронични нетуберколозни заболявания на белите дробове и дихателни пътища и неврози.

Прочитания: 2236 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари