Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
БАЙ МЮМЮН ОТ БОГАТИНО: ДОВОЛЕН СЪМ ОТ „ТОПЪЛ ОБЯД“ И СЕ ЧУВСТВАМ ЗНАЧИМ
04 Февруари 2020


„Общината и държавата мислят за нас. Всеки ден от кухнята на „Топъл обяд“ получавам супа, основно ядене, хляб, и когато е възможно плодове. Много е добра храната и е разнообразна. Възползвам се от услугата от началото на 2018 година. Доволен съм и се чувствам значим! Надявам се услугата да продължи да се предоставя“. Това споделя 88-годишният Мюмюн Садеттин (Сандев) от ардинското село Богатино. В топлия февруарски ден го срещаме в центъра на родопското село. Дошъл е да вземе поредната си порция. Той е един от потребителите на социалната услуга „Обществена трапезария“ по проект „Осигуряване на топъл обяд на лица от уязвими групи в община Ардино“.
Бай Мюмюн е роден през 1932 година в Ардино в многодетно земеделско семейство. На 20 години се жени. Със съпругата си Барие Зекерие са отгледали с голяма всеотдайност своите наследници. Имат четири дъщери и двама сина, над 20 внуци и правнуци.
„Всеки календарен ден на територията на община Ардино се предоставя топъл обяд на общо 1 300 потребители, във всички населени места, които са определени в сътрудничество с местната Дирекция „Социално подпомагане“. Проектът се финансира по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, с финансовата подкрепа на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и подкрепата на Европейския съюз. Той е обезпечен от държавата до края на месец февруари и община Ардино може да поеме ангажимент дотогава“, сподели ръководителят на социалния проект Севджан Карабекирова.
Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан уточни, че за новия програмен период 2021 – 2027 година, той и екипът му, ще направят всичко възможно социалната услуга „Обществена трапезария“ да бъде реализирана отново на територията на общината. „Това е един от най-значимите социални проекти и удовлетворява нуждите на хора, имащи нужда от социална подкрепа“, заяви още инж. Изет Шабан.

Прочитания: 1757 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари