Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПЪРВА КМЕТСКА СРЕЩА ЗА 2020 Г. В АРДИНО
06 Февруари 2020

  [Още снимки]

В заседателната зала на община Ардино се състоя първата за годината кметска среща, в която участваха кметовете и кметските наместници на населени места от общината и цялото ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан, заместниците му Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков. Тук бе и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Кметът на общината инж. Изет Шабан отбеляза, че след обилния снеговалеж в четвъртък снежната покривка на територията на общината е между 20 и 40 сантиметра. „Всички основни пътни артерии са почистени. В района на „Далджа“, туристическия комплекс „Белите брези“ и селата с по-висока надморска височина, като Ахрянско, Любино, Русалско снежната покривка е около 40 сантиметра. Нарушено е електрозахранването в някои населени места заради усложнената зимна обстановка. Екипи на EVN работят по отстраняването на проблема“. Учебните занятия са преустановени само в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Горно Прахово“, заяви инж. Изет Шабан. Той апелира колегите си да следят стриктно за работата на механизацията. „Държа механизацията да е ефективна. Тази година сме отделим финансови средства, за да закупим още един нов багер, както и две коли за сметосъбиране и сметоизвозване. Ние сме един екип и трябва да бъдем на висота, за да продължим напред“, каза още инж. Изет Шабан. Той съобщи, че е одобрен първият общински проект за 2020 г. по проект „Красива България“ за текущ ремонт и внедряване на допълнителни мерки за енергийна ефективност в ДГ „Брезичка“.
Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уведоми кметовете и кметските наместници, че през 2020 година изтича валидността на голям брой български лични документи (лични карти, паспорти, СУМПС), които са издадени в периода 2010 и 2015 г. „Очакваме голям наплив от гражданите, живущи на територията на общината за прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи. Създадена е организация и служителите са в пълна готовност, при постъпили искания от страна на кметства сме готови да изпратим мобилен екип, който да приема заявления за издаване на лични документи на живущите в съответните населени места“, заяви Щилян Узунов.
Началникът на отдел „Местни данъци и такси” Сейфи Местанов запозна кметовете на населените места с тазгодишната кампания за събиране на данъци и такси. Той заяви, че кампанията е започнала още през месец януари. Ще се създадат всички необходими улеснения за гражданите от страна на отдела.

Прочитания: 1718 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари