Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
КМЕТЪТ НА АРДИНО СЕ СРЕЩНА С КОНСУЛА НА ТУРЦИЯ В ПЛОВДИВ ХЮСЕИН ЕРГАНИ
14 Май 2020

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Това е първото официално посещение на турския дипломат в града под Белите брези. На срещата присъстваше и председателят на общинският съвет Сезгин Байрям.
Кметът инж. Изет Шабан представи Община Ардино като туристическа дестинация, културно-исторически забележителности и възможности за развитие. Запозна консула с традициите и условията за бизнес инвестиции в общината, както и с икономическата и социална ситуация в момента. Наблегна също така и на дългогодишното сътрудничество и партньорство между Ардино и побратимените общини Нилюфер в Бурса и Картал в Истанбул. „Ние, ардинци винаги сме готови да прокараме мостове към други страни за партньорство и сътрудничество ”, каза кметът инж. Изет Шабан.
От своя страна консулът на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани благодари за гостоприемството и потвърди, че срещата е била ползотворна. „Силно съм впечатлен от зеленината и красотата в района. Знам, че в Ардинския край са родени много известни личности, като например световноизвестният турски писател и поет Сабахаттин Али. В Млечино се запалва първата искра, с която пламва огънят срещу насилствената асимилация спрямо турското малцинство в страната“, заяви Хюсеин Ергани. Той подчерта, че регионът има големи възможности за развитие на туризъм.
„Надявам се в бъдеще в региона да бъдат създадени нови работни места, благодарение на турски инвестиции“, каза още Хюсеин Ергани.
Кметът на Ардино и турският консул си размениха подаръци.
След края на деловата среща, консулът на Турция посети Дяволския мост.

Прочитания: 430 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари