Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБ „В СВЕТА НА ИТ ТЕХНОЛОГИИТЕ“ КЪМ СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“- ГРАД АРДИНО
03 Юни 2020


На 3.06.2020 година се проведе втората представителна изява на клуб „В СВЕТА НА ИТ ТЕХНОЛОГИИТЕ“ към СУ „Васил Левски“, град Ардино по проект BG05M2OP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Представителната изява се проведе изцяло във виртуална среда, понеже режима на работа на училищата в България си остава дистанционен и онлайн. Използваха се различните възможности на съвременните облачните структури. Клуб „В СВЕТА НА ИТ ТЕХНОЛОГИИТЕ“ към СУ „Васил Левски“, град Ардино работи и използва възможностите с Google Classroom. Обучението се провежда в асинхронен режим, т.е. предварително подготвени материали се качват във класната стая. Материалите са под формата на презентации, лекции, клипове, доклади и т.н. Платформата да възможност да се създаде и дискусионна среда. Учениците имат възможност да прикачват материали, да публикуват, да взимат отношение по конкретна тема и т.н.
Поканени бяха родители и преподаватели.
Представителната изява бе под надслов „ Какво научих и какво мога в дигиталния свят? Информационна сигурност.“ Бе демонстрирана работа изцяло в нова среда и нови условия. Как се работи във виртуална среда: основните идеи и правила за работа. Преглеждане, търсене и филтриране на информация. Как се съхранява, споделя и се защитава информация.
Използване на съвременни средства за изграждане на web-страници и приложения. Правила и етикет в онлайн комуникацията. Съвременните социални мрежи, както и видовете на които се разделят.
Изработване на мултимедиен проект и споделянето му.
С голям интерес и ентусиазъм учениците търсят информация и материали за съвременните средства за защита на информация и данни. Как се инсталира и работи с антивирусен пакет. Пароли за достъп до различни устройства.
Съвременни средства за защита на информацията. Какво е електронен подпис и биометрия. Какви действия трябва да предприемем при една вирусна или спам атака.
Ръководи

Прочитания: 479 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари