Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
УДЪЛЖАВАТ ВАЛИДНОСТТА НА ПАСПОРТИТЕ
16 Февруари 2010

Срокът на валидност на паспорта без електронен носител на информация може да бъде продължен еднократно за срок до 1 декември 2010 г., гласят преходните и заключителни разпоредби на Правилника за издаване на българските лични документи.
Документът е обнародван на 12 февруари, съобщиха от Дирекция „Консулски отношения” на МВнР (MFA.bg).
Удължаването може да бъде направено от дипломатическите и консулските представителства на България в чужбина, като за това се уведомява органа, който го е издал.
Всеки български гражданин, пребиваващ в чужбина, може да се обърне към представителствата на България в чужбина с молба за продължаване валидността на паспорта.
Услугата ще бъде извършена само в случай, че документът не е изтекъл към датата на полагане на подписа на длъжностното лице на стр. 3 от паспорта и при положение, че паспортът е валиден.
Дирекция „Консулски отношения” на МВнР напомня, че МВР официално обяви датата 29 март 2010 г. като начало за прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.
В тази връзка от дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина са преустановили приемането на заявления за издаване на паспорти от стария вид.
Българските представителства в чужбина обаче ще продължат да приемат заявления за издаване на лична карта и свидетелство за управление на МПС, може да се поиска и издаването на временен паспорт.
Удължаването на срока на валидност на документите ще бъде преустановено, когато съответната дипломатическа мисия бъде оборудвана с гише за издаване на паспорти с електронен носител.
От 29 март 2010 г. в дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина, в които има изградени биометрични гишета, ще започне прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.
Дирекция „Консулски отношения” напомня на българските граждани, че българските лични документи са валидни до изтичането на срока им, като не е задължително документи от стария вид да бъдат подменени с документи от новия вид.

Прочитания: 808 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари