Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ВЕЧЕР НА АРДИНЦИ В БУРСА
24 Февруари 2010

  [Още снимки]

Екипното посещение на кмета на община Ардино Ресми Мурад в Бурса, осъществено в дните от 18 до 21 февруари, приключи успешно.
Традиционната празнична вечер събра на едно място повече от 675 ардинци, сред които бяха прославилите родния Ардински край и България в Република Турция и света изтъкнатите личности Ертугрул Ялчънбаир - бивш вицепремиер на Турция, Неждет Мензир - бивш шеф на полицията в Истанбул и транспортен министър, Хаяти Коркмаз - дългогодишен депутат в Меджлиса и много други. В хода на вечерта двамата кметове на побратимените общини Ардино и Нилюфер Ресми Мурад и Мустафа Бозбей, заедно с председателя на земляческото сдружение за култура и сътрудничество в Бурса Ахмет Кахраман застанаха пред елита на ардинската общност и огласиха конкретни идеи за предстояща взаимна дейност през настоящата и следващата 2011 година. През май и определени летни дни Ардино и основните села ще бъдат домакини на оригинални културни инициативи, посветени на фолклора и словото, както и срещата на ардинци-изселници с близки и роднини в родния край.
По време на своята визита Ресми Мурад, заедно с председателя на Общинския съвет Айдън Серкан и заместник кметовете Неджми Ходжов и Наско Кичуков, проведе поредица от ползотворни срещи-разговори с бизнес и интелектуални среди, на които бяха обменени идеи за взаимно сътрудничество в сферите на култура, образование и спорт, както и запознаване с инвестиционната среда в България и Ардино. Кметът Мурад призова преуспелите бизнесмени, с корени от Ардинско, за икономическо сътрудничество с цел преодоляване на безработицата и задържането на младите хора в Ардино и района.

Прочитания: 1299 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари