Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
Почетен знак на Ардино за Наджи Ферхадов
22 Май 2010

  [Още снимки]

На 21 Май в Залата на Общинския съвет - Ардино на поетична среща под надслов „Планинецът и морето” и с подобаващ тържествен ритуал бе отбелязана 70-годишнината от рождението на Наджи Ферхадов – поет, журналист и преводач, член на Съюза на българските писатели.
Да почетат юбиляра бяха дошли почитателите на неговото творчество, обществени и културни дейци, представители на местната интелигенция, хора от различни поколения. На срещата присъстваха общински съветници, ръководството и кадри на общинската администрация. Събитието бе уважено от събратя по перо на Наджи Ферхадов от Турция: Нахит Каябашъ от Бурса - поет и издател /внук на изселник от Ардино/, Тургай Фишекчи от Истанбул - поет, Селяхаттин Йолгиден от Истанбул – поет.
Жизненият и творчески път на Наджи Ферхадов бе проследен в мултимедийна презентация, подготвена от С. Карабашев – преподавател по Български език и литература.
Средношколките Милена и Сибел от ПГ „Хр. Смирненски” – Ардино представиха на български и на турски език творби на поета.
Нахит Каябашъ поздрави юбиляра от името на гостите от Турция.
Кметът на Община Ардино Ресми Мурад прочете приветствен адрес на Общинския съвет и Общинската администрация до Наджи Ферхадов и му връчи Почетен знак – Герба на Ардино, по случай навършването на 70 години и за приноса му към развитието на съвременната българска литература, както и за развитието на литературата и културата на българските турци, за заслугите му към популяризиране името на Ардино в България и в чужбина!
От името на Читалище „Родопска искра” г-жа Йорданка Аянова – общественичка, поднесе на юбиляра картина-пейзаж от родното село Дядовци на поета и подчерта, че ардинци са гордеят със своя талантлив и достоен съгражданин.
Във всички приветствия бе подчертан яркият поетичен талант на Наджи Ферхадов, който с еднаква вещина създаде значими творби и издаде 10 книги както на родния си Турски език, така и на езика на родината ни – Българския!
Наджи Ферхадов изказа благодарност за оказаната чест и подчерта, че в своето творческо и гражданско битие винаги се е чувствал неразделна част от хората на Ардино и Родопа планина и това го крепи и му дава неизчерпаеми сили и духовна енергия.

Прочитания: 1234 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари