Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПРАЗНИК НА ТУРСКИЯ ФОЛКЛОР В АРДИНО
07 Юли 2010

  [Още снимки]

В рамките та 7-то издание на Балканския фестивал на турския фолклор „Кърджали 2010” в Ардино се проведе концертна програма с участието на самодейци от Турция, Румъния и Македония. Културното събитие събра много ардинци и гости на площада в центъра на града. Сред тях бяха кметът на община ардино Ресми Мурад и зам. - кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Първи пред публиката се представи фолклорната група към община Османгази, Бурса. Самодейците от южната ни съседка обраха овациите на ардинци с чудесните си изпълнения. Ръководителят на групата Ведат Планалъ заяви, че за тях е голяма чест да участват на 7-я Балкански фестивал. Ансамбълът изпълнява турски народни обичаи и досега има над 200 участия в Турция, Полша, Италия, Албания и други.
Македония бе представена от фолклорна група „Радика” от град Дебар. Водачът им Фадрия Мустафовска сподели, че изпълняват сватбарски и народни хора. Това е първата им визита извън Македония. Чувстваме се като на своя земя, а организацията на форума е отлична, каза още тя.
Северната ни съседка Румъния бе представена от група „Карасу” от град Меджидие. Тя впечатле любителите на фолклора с кримскотатарски народни игри.
Организатор на международната проява бе читалище „Юмер Лютви” със съдействието и финансовата помощ на всички общини от Кърджалийска област.

Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 1041 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари