Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Представиха книгата „Тосчалъ” на Раиф Ешреф в Горно Прахово
02 Август 2010

  [Още снимки]

„Който не знае миналото си, бъдещето му е в неизвестност”, казват нашите предци. Дълбоко вярвам в тези мъдри слова и от сърце искам да поздравя бившия си учител Раиф Ешреф. Това заяви кметът на Община Ардино Ресми Мурад на събора в родното си село Горно Прахово по повод представянето на новоиздадената книга на турски език „Тосчалъ” на бившия директор в местното основно училище Раиф Ешреф. В книгата се разказва подробно за историята, бита, спорта и културата на селото.
Ардинският градоначалник сподели пред жителите и гостите, че знанията и основите на живота е взел тук. Надявам се заедно и в единство да продължат нашите успехи. Защото това не е мой успех, а е успех на Тосчалъ (Горно Прахово), заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че през последните години неговият екип изцяло е променил облика на селото и района в сферата на благоустрояването. Ще продължаваме да работим в същата посока, каза още той.
От своя страна много развълнуван авторът на книгата Раиф Ешреф благодари на всички, които са имали принос за издаването на книгата – Касим Местан, Гюлай Еркан, Шахин Юзгюр. Той уточни, че в бъдеще има намерение да напише още една книга за историята на селото и призова младото поколение да направят проучвания за историята на родния си край.
С богата музикална и спортна програма, томбола в Горно Прахово в неделя бе отбелязан традиционния празник на селото. На събора се стекоха много хора от околните села и изселници. За доброто настроение не липсваха и традиционните удоволствия за хората – сергии с лакомства, напитки, изобилие от вкусни кебапчета и кюфтета. Всички който присъстваха със сигурност пак ще дойдат и до година, а навярно ще доведат и своите приятели.

Гюнер ШЮКРЮ

Прочитания: 967 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари