Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ДЕСЕТА МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА ПРОЯВА В АРДИНО
23 Август 2010

  [Още снимки]

Десетият международен турнир по тенис на маса, който се провежда в памет на изтъкнатия тенисист Дургут Адемов - Джофи, протече при стегната организация. В него участваха над 60 състезатели от водещите клубове в страната - Димитровград, Момчилград, Горна Оряховица, Две могили. От Турция пристигнаха представителните отбори на общините Ялова, Люлебургаз и Нилюфер/Бурса.
Официални гости на турнира бяха Михаил Фролошки - генерален секретар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ), Наджи Кале и Дженгиз Караоглу - председатели на Спортните клубове към общините Нилюфер и Ялова, Тургай Али - член на УС на БФТМ, Димитър Караиванов - председател на комисия „Ветерани” към БФТМ. Тук бяха и съмишлениците и приятелите на Джофи - Наджи Коч, Рейхан Сезер - Капитана, Надие Чобанова, Севдие Мусова - Сарафян, Илхан Неждетов - Севинч.
Преди началото на спортното събитие изпълненията на фолклорна група „Родопчанка”, с ръководител Ергюн Мюмюнов, бяха аплодирани бурно от всички участници и гости.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри Десетия международен турнир по тенис на маса в Ардино. В приветственото си слово той заяви, че с удоволствие е приел да бъде патрон на юбилейния международен турнир и да бъде съпричастен на оригиналната спортна проява. Радвам се, че от Ардино произлиза и на Ардино принадлежи международният турнир за най-добрите състезатели на България и приятелските страни, допълни Ресми Мурад. Той подчерта, че младото население в района има и винаги ще има подкрепата на общинското ръководство, за да развива своите спортни умения и майсторство. Градоначалникът изказа благодарност на всички спонсори, помогнали за осъществяването на турнира и на спортните дейци, които поддържат тази прекрасна традиция, превърнала се в символ на спортно майсторство.
От името на БФТМ Михаил Фролошки благодари на организаторите и изрази надежда, че тенис надпреварата в Ардино е с бъдеще и ще продължи да се развива. Той поднесе възпоменателен плакет на Ресмие Адемова - съпруга на Дургут Адемов - Джофи.
Решат Айдън припомни историята на тениса на маса в Ардино и каза, че тенисът на маса е негова съдба, на тениса на маса е отдал целия си живот. За десети път ардинци имат възможността чрез тенис игрите да усетят света на красивото и доброто. Според основоположника и радетеля Решат Айдън, тенисът на маса е уникален университет не само за провеждане на състезателни маратони, но и място за изграждане на добри, талантливи и толерантни поколения.
Срещите в зала „Юнак” - на 20, 21 и 22 август, бяха много оспорвани, а малката топка носеше радост или тъга на участниците. Много добро впечатление с играта си направиха 11-годишната Зарена Коева от Две могили и 12-годишният Денис Мурад от Момчилград.
Юношеският представителен отбор на община Ялова спечели купата и златните медали на тазгодишния турнир. Във финалната среща момчетата на треньора Кадри Коджадженк разгромиха с 3:0 тима на „Аста” от Димитровград. Трети станаха домакините от „Юнак” - Ардино.
При девойките победител е отборът на Горна Оряховица, на второ място се нареди тимът на Момчилград, а носители на бронзови медали станаха възпитаничките на Даниела Илиева от Две могили, Русенско. Четвърти са състезателките на Нилюфер.
В индивидуалната надпревара при юношите първенец е Ибрахим Гюндюз от Ялова, който на финала победи Васил Василев от Димитровград с 3:0. Другите двама представители на Ялова - Ефеджан Окумуш и Зивер Гюндюз, близнак на победителя Ибрахим, заслужиха третото място в крайното класиране.
При девойките първото място спечели Хатче Хюсеинова от Горна Оряховица, следвана от Михаела Димова от Момчилград. Третото място заеха Габриела Ангелова от Горна Оряховица и Ралица Арнаудова от Момчилград.
Купите и медалите на призьорите бяха връчени от кмета на община Ардино Ресми Мурад, основателя на тениса на маса в Ардино Решат Айдън и генералния секретар на БАСС Стоян Караиванов.
Всички участници получиха сувенири и юбилейни тениски.
Ръководството на СКТМ „Юнак” - Ардино, изказва благодарност към спонсорите на Десетия международен турнир по тенис на маса - общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад, местните фирми с управители Метин Солаков, Турсун Шефкедов, Захари Мирчев, Хасан Февзиев, Аднан Юсеинов, Джемил Расимов, Веселин Чаушев, Шенол Юсеинов, Атанас Хаджиев, Хасан Хаджиев.

Прочитания: 1412 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари