Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ЕСЕННИ КУЛТУРНИ ПРАЗНИЦИ В АРДИНО
14 Септември 2010


Тази година проявите са посветени на 50-годишнината от обявяването на Ардино за град
От 17 до 19 септември община Ардино и читалище „Родопска искра” организират традиционните есенни културни празници. Тази година проявите са посветени на 50-годишнината от обявяването на Ардино за град. Старото име на Ардино е Иридере по името на малката река, която тече през селището. През 1934 г. Иридере се преименува в Ардино и заедно с десетте села: Давидково, Ленище, Бял извор, Петково, Долно Прахово, Загражден, Русалско, Лъджа, Безводно и Чамдере, образува Ардинска околия и се включва в състава на Старозагорска област. През 1960 година Ардино е обявен за град.
Празничната програма ще започне в петък (17 септември) в центъра на града с концерт на самодейците от читалище „Родопска искра”. Началният час е 17.00. След тях ще свири Виевската фолк група. В парк „Нюлифер” от 20.00 часа ще се проведе конкурс за карнавални маски и костюми. Лунапарк ще забавлява децата през цялото време. В Общинския музей ще бъде открита и изложба посветена на 50-годишнината от обявяването на Ардино за град.
В събота (18 септември) концертна програма ще изнесат Детският фолклорен танцов ансамбъл „Боринче” и ансамбъл „Борино”. Празничният ден ще завърши с концерт на поп-фолк певицата Валя от „Пайнер-мюзик”.
Разнообразни са и спортните прояви. В парк „Нюлифер” ще се организират спортно-развлекателни игри на открито и Общински турнир по футбол на малки врати. Клуб „Алада” и читалище „Родопска искра” ще организират градски турнир по шахмат. За победителите са осигурени награди.
Традиционните есенни културни празници ще завършат на 19 септември (неделя) с футболната среща от областното първенство за мъже между отборите на местния „Юнак” и „Левски” – Крумовград.
В Ардино очакват представителни делегации от Сдруженията за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса, Истанбул, Измир и Люлебургас, на побратимените общини Нилюфер - Бурса, Виса – Гърция и Картал – Истанбул и много гости от Турция и Западна Европа.

Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 1096 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари