Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ШАХТУРНИР В АРДИНО
19 Септември 2010

  [Още снимки]

За трета поредна година Красимир Митков е първи в най-древната игра


В рамките на есенните културни празници в Ардино се проведе традиционният градски турнир по шахмат. Организатори на проявата бяха община Ардино и спортен клуб „Алада”. В надпреварата се включиха 16 шахматисти от района, като между тях беше и една дама - 16 годишната Денис Кязим. Имаше участници от Ардино, Бял извор, Млечино, Башево, Ябълковец, Бойно, Диманово – Неделино. Турнирът се проведе в три кръга по системата на Бергер (кръгова система). В първия кръг участниците бяха разпределени в четири групи, във втория в две, а в третия в една група. Играеше се всеки срещу всеки. Шахматните надежди водеха оспорвани битки в продължение на 10 часа.
В крайното класиране на първо място за трета поредна година се класира Красимир Митков от Бял извор. Той безапелационно спечели всичките си партии и доказа, че е цар в региона в най-древната игра. Втори и трети останаха Алпер Кешев и Васфи Кьоров (Текерека). На четвърто място се нареди д-р Стефан Кръстев, и тримата от Ардино. Призьорите бяха наградени с парични награди от председателя на клуб „Алада” Мехмед Алиев.
Победителят Красимир Митков сподели, че с всяка измината година нивото на шахмата в Ардино се повишава. Добре би било в територията на общината да има регистрирани клубове в Българската федерация по шахмат. Мисля, че в района има много талантливи шахматисти, заяви той.
Турнирът премина при много добра организация. Съдия беше Режеб Еминов, дългогодишен учител по физкултура и спорт в СОУ „В.Левски”. Стана интересен празник на древната игра. Подобен род изяви са от голямо значение за развитието на спорта и шаха в малките населени места.

Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 924 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари