Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ЧИТАЛИЩЕТО В ЖЪЛТУША ПОЛУЧАВА КОМПЮТРИ ПО ПРОГРАМА „ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ”
19 Януари 2011


Читалище „Родопска искра” в ардинското село Жълтуша спечели компютърно оборудване от първия етап по Програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Това съобщи Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт” към Община Ардино. Библиотеката в Жълтуша ще получи 5-те нови компютри в края на месеца. За целта вече е ремонтирана залата на читалището. Със съдействието на Община Ардино е осигурена интернет връзка. Доставени са нови компютърни маси и столове. Направена е нова електрическа инсталация. Монтиран е климатик, чийто капацитет е достатъчен, за да се поддържа постоянна температура, заяви Реджебов. Той уточни, по втория етап на проекта е подписано споразумение за сътрудничество и с читалище „Лъч” в Горно Прахово. А следващото предложение на общината за третия етап ще бъде читалище „Любен Каравелов” в Млечино.
Програма „Глоб@лни библиотеки – България” е съвместна инициатива на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона долара от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс".
Програмата цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Тя се стреми в рамките на пет години да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Водеща организация по проекта е Министерство на културата, партньори са Националното сдружение на общините, министерството на транспорта и информационните технологии, Българска библиотечно-информационна асоциация и Програма на ООН за развитие.


Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 785 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари