Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
РЕСМИ МУРАД ОТКРИ НОВА КОМПЮТЪРНА ЗАЛА В ЖЪЛТУША
04 Февруари 2011

  [Още снимки]

В истински празник за ардинското село Жълтуша се превърна официалното откриване на новата компютърна зала към читалище „Родопска искра 1961”. Трикольорната лента бе прерязана от кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на читалищното настоятелство Шинка Бояджиева. Залата е оборудвана с пет компютъра, мултифункционално, принтиращо и копиращо устройсто, уеб камери, слушалки. Тя е създадена по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Идеята е библиотеката да даде възможност на своите читатели да получат достъп до глобалното информационно пространство. Тя ще предоставя безплатен достъп до интернет и ползване на компютрите.
Тържеството започна с изпълнения на самодейци от местното основно училище. С приветствие към присъстващите се обърнаха градоначалникът Ресми Мурад и кметът на Жълтуша Камен Буров. Ресми Мурад подчерта, че проектът е реализиран в резултат на междуинституционалното сътрудничество на месттната власт, Министерството на културата и Програмата на ООН за развитие. Той съобщи и добрата новина, че бюджетът на читалището в Жълтуша за 2011 г е увеличен от 5 000 на 10 000 лева. А в най-близко време ще започне и ремонтът на духовното средище.
От своя страна Камен Буров заяви, че почти всяко семейство в селото има близки в чужбина, и препоръчи на всички да влизат по-често в библиотеката, за да ползват новите компютърни системи и да се видят и чатят с тях по Скайпа или Фейсбук. Той благодари на общинското ръководство за оказаната подкрепа и осигурените допълнителни средства на библиотеката по време на дейностите по проекта.
На откриването присъстваха още зам.-кметът Неджми Ходжов, началникът на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино Бахар Реджебов, много граждани и ученици.
По стара българска традиция събралите се бяха посрещнати с питка и мед за здраве, а председателят на читалището Шинка Бояджиева - лисна менче с вода за успех на програмата. След официалната част пред компютрите в залата застанаха най-нетърпеливите посетители – учениците.
Очаква се в скоро време да бъдат компютризирани и читалищата в селата Горно Прахово и Млечино.

Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 992 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари