Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТ БУРСА И АРДИНО СИ ПОДАДОХА РЪЦЕ
24 Февруари 2011

  [Още снимки]

След реализираната първа съвместна инициатива - изложби с детски картички по повод Денят на влюбените в ОДЗ „Слънце” - Ардино и детска градина „Абакюс анаокулу” към частен колеж „Доа колежи” в Бурса, двете предучилищни заведения си подадоха ръка за съвместна дейност по проект на Програма „Коменски” - „Учене през целия живот”. Само броени дни след `дистанционната` инициатива, кметът на община Ардино Ресми Мурад заедно с директора на ОДЗ „Слънце” Димитрина Александрова и старши учителя Себахат Карабашева посетиха едноименното Бурсенско предучилищно заведение. След минутите на запознанство и поднасяне на сувенири от България, домакините – Хюмейра Йълдъръм, Севинч Йълмаз, Есин Алтай, Хатидже Кайгън, Теоман Алпер и гостите създадоха атмосфера на уважение и приятелство. В непринуден разговор ръководствата на педагогическите колективи споделиха какви образователни програми прилагат за обучение и възпитание на децата от предучилищна възраст, какви дейности са застъпени в практиката им и каква е ролята на родителите и обществените институции в този процес.
„Посещението беше вълнуващо. Запознахме с материалната база и прекрасните условия при които се обучават и възпитават 3-6 годишните деца от „Абакюс анаокулу”. Смятаме, че положихме основите за смислено взаимно сътрудничество, което ще бъде подчинено за формиране на модел на общество от деца и възрастни” - сподели Димитрина Александрова. Детска градина „Абакюс анаокулу” разполага с огромен двор-парк, детска площадка, опитно поле, мини-зоопарк, конна база, богато обзаведени кътове за игри и творчески занимания, възможности за провеждане на мултимедийно обучение. Целодневното обучение се провежда на два езика - турски и английски по образователна програма „Оксфорд”.
Ардинският кмет Ресми Мурад изказа задоволството си от прохождащото вече партньорство между двете предучилищни заведения, между педагогическите колегии, между децата и родителите. Това е шанс, деца и възрастни да се опознават и да опознаят света и културните ценности на двете съседски държави. Защото толерантността е хармония в различието и тя трябва да се изгражда още в детството.

Саффет ЕРЕН

Прочитания: 1131 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари