Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СТРЕМЦИ ОТКРИВА КРАСОТАТА НА АРДИНО
31 Март 2011

  [Още снимки]

Преди началото на пролетната ваканция на еднодневно посещение в Ардино
бяха учениците от клуба на младия журналист и танцовата група към читалище „Огнище” в кърджалийското село Стремци. Възпитаниците на основно училище „Св.св.Кирил и Методий” бяха водени от секретаря на читалището Гюлсер Халил и журналиста Петър Рашков.
Те посетиха за първи път едно от най-красивите места в Родопите - Дяволският мост, като изминаха пеша близо 10 км. по маршрута. По късно се разходиха в новия парк „Нилюфер” в Ардино и останаха впечетлени от съвременните спортни съоръжения за деца, млади и възрастни. Снимаха се за спомен. Младите танцьори и журналисти влязоха и в местната джамия, а на връщане се отбиха и в туристическия комплекс „Бели брези”. Споделиха, че дълго ще пазят спомена за тази екскурзия.
Идеята дойде спонтанно. Решихме децата да видят нещо различно. За тях това е развлечение, което рядко им се отдава в едно малко населено място. Предполагам, че ще имат и много материали за следващия втори брой на читалищния вестник, сподели Петър Рашков.
Секретарят на читалище „Огнище” в Стремци Гюлсер Халил поясни, че целта на клуба на младия журналист е учениците да овладеят по-добре български език, да придобият журналистически умения. За реализирането на идеята е помогнал много и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Тя благодари на директора на училището в Стремци, които са осигурили безплатен превоз за децата.
Останах впечетлена от чистота на града, а най-много ми хареса Дяволският мост. Надявам се отново да посетя този красив кът от нашата страна, каза 14-годишната Бенай Емин от клуба на младия журналист.

Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 1151 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари