Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ЮНСКА СРЕЩА НА РЕСМИ МУРАД С КМЕТОВЕ НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА
04 Юни 2011


Поредната месечна среща на общинския кмет Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници този път се състоя в Боровица. Основната тема, която разискваха и обсъдиха местните държавници бе посветена на реализиращата се инвестиционна програма на община Ардино за 2011 година. Градоначалникът съобщи, че вече е проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка за строителство и ремонт на пътищата по всички населени места в територията на общината. Той заостри вниманието на участниците в срещата да бъдат особено внимателни, прецизни и взискателни към изпълнителите на различните обекти. Нашите наблюдения и анализи сочат, че има сериозно отбиване на цените, което неминуемо ще рефлектира и на качеството, каза г-н Мурад.
Следващата тема на кметската среща в Боровица беше свързана с промените в Закона за гражданската регистрация, обнародван в „Държавен вестник”. Срочното изискване по закона е, че лицата променили настоящия си адрес в периода от 1 септември 2010 г. до 31 януари 2011 г. трябва да предоставят документ за собственост, договор за ползване на имота за жилищни нужди и попълване на декларация по образец с писмено съгласие на собственика на имота. Всеки един от кметовете и кметските наместници получи съответен списък на лицата, заявили настоящ адрес за посочения период от време.
Кметът на Сухово Фикрет Байрам с тревога сподели, че около 30 земеделски стопани от района не са получили досега субсидии от първия транш за единица площ. По проблема със странното забавяне на субсидиите отношение взе общинският кмет Ресми Мурад. Той помоли кметовете незабавно да помогнат на земеделците по места за да уведомят Държавен фонд „Земеделие” за причините, поради които не са им изплатени субсидиите. Общинският кмет изрази готовност да сигнализира народните представители от Кърджалийския многомандатен район и председателя на парламентарната комисия по земеделие.
Директорът на Ардинското държавно лесничейство Веселин Ангелов разясни на кметовете новите моменти в законодателната уредба за горите. Той припомни, че териториалните поделения вече са парцелирани в шест държавни предприятия за управление на горските територии. Община Ардино е в обсега на Южно-централно предприятие с център Смолян.

Прочитания: 1714 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари