Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АРДИНЦИ ПОСВЕТИХА ТЪРЖЕСТВО НА ТЕНИС ЛЕГЕНДАТА - РЕШАТ АЙДЪН
20 Юни 2011

  [Още снимки]

Решат Айдън получи на тържествено заседание на общинския съвет в Ардино почетния знак, ключа на града и диплом от кмета Ресми Мурад. Събитието започна с химните на Република България и Европейския съюз.
Заседателната зала на общинския съвет се оказа тясна да побере всички гости, бивши и настоящи спортисти и най-вече приятели. Тук бяха учениците на големия майстор - Илхан Севинч, Наджи Коч, Гюлвер Шерифова, мениджърът на спортния клуб по тенис на маса в община Ялова, Турция - Рафет Кору, известния народен певец Хасан Родоплу и др. На заседанието присъстваха още президентите на местните спортни клубове и граждани.
Кметът Ресми Мурад се обърна към бащата на тениса в Ардино - Решат Айдън с думите, че е изключително приятно човек да бъде част от тази инициатива, предложена от спортната общност и съгражданите му. Той има заслуга не само за развитието на тениса на маса в Ардино, но и за популяризирането на града в страната, Европа и по света. Събитието не е случайно, то е точно в навечерието, когато Решат Айдън навършва 65 г. Пожелаваме ти да бъдеш все така обичащ и обичан от Ардино, да имаш много успехи, да бъдеш здрав и да направиш всичко възможно за развитието на града, каза градоначалникът.
Домът ни е там, където са сърцата ни, там - където свиваме семейното гнездо, там - където общуваме с приятели, там - където обичаме, заяви развълнуван от трибуната на местния парламент в Ардино Решат Айдън след като получи отличията. Той заяви, че неговото сърце е щастливо, защото има много домове, то обича всички техни обитатели.
Моето сърце сте всички вие, защото тук, сред вас то е у дома. Щастлив съм от това. Бих искал да се обърна с особена благодарност и почит към кмета на община Ардино Ресми Мурад, към общинските съветници, към представителите на спортните клубове и моите съграждани за оказаната ми чест да нося отличието „Почетен гражданин на Ардино”. Защото това отличие е привилегия, която стопля сърцето ми, подхранва любовта ми, възражда спомените ми - отново и отново - от моя роден дом, от любимото Ардино.
Решат Айдън подчерта, че приема званието с особена гордост, радост и съкровени чувства. Приема званието с безгранична благодарност, защото за пореден път е приютен у дома.
Президентът на СКТМ „Юнак” Азиз Мурад показа презентация за живота и делото на именития треньор, който доведе тениса на маса в Ардино и го превърна в истинска крепост на този спорт. Цяло съзвездие от шампиони - републикански, балкански, европейски и световни извая през годините неговият талант. В момента Решат Айдън живее в Истанбул, където се изселва през 1978 г. по изселническа спогодба с Република Турция. Оттогава е треньор по тенис на маса във „Фенербахче”. Негови възпитаници създадоха школи в Бурса, Ялова, Балъкесир, Измир, Люлебургаз и др.
През 2008 г. чрез бившата Държавна агенция за младежта и спорта, понастоящем МФВС и Министерството на правосъдието, за принос за развитието на спорта е възстановено българското му гражданство. Предложението за удостояването му със званието „Почетен гражданин на Ардино” бе внесено от кмета на общината Ресми Мурад, който стана изразител на желанието на спортната общност и съгражданите му.
Фолклорна група „Родопчанка”, с ръководител Ергюн Мюмюнов, поздрави Решат Айдън и гостите на заседанието с кратка музикална програма. Майсторът на спорта Гюлвер Шерифова подари на своя учител най-ценната награда, която е получавала през цялата си спортна кариера - купа, спечелена през 1971 г. във Варна. Тя заяви, че Решатски е човекът, който е начертал пътя на живота й. Един от приятелите му още от младини Сейфиттин Османов, с нескрито вълнение характеризира прекрасния тенис състезател, треньор и организатор Решат Айдън с думите: За Ардино и ардинци, Ти си нашият Еверест!
Във втората част на тържеството, която се проведе в ресторант „Перла”, Решат Айдън връчи плакети и предметни награди на своите гости и приятели. Плакети получиха кметът Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Айдън Серкан, зам.- кметът Неджми Ходжов и др. От своя страна градоначалникът дари на почетния гражданин на Ардино кристални хилки за тенис.
Живко ТЕНЕВ
Саффет ЕРЕН

Прочитания: 1120 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари