Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ЗАПИСВА ИМЕТО СИ В ИСТОРИЯТА НА АРДИНО С БЕЗСПОРНИ ДЕЛА
19 Август 2011

  [Още снимки]

Община Ардино продължава реализацията на мащабните си инициативи за благоустрояване на уличната мрежа, градската среда и подобряване на условията за обществен отдих, залегнали в програмата на кмета на общината Ресми Мурад за текущия мандат 2007 - 2011. За първи път в историята на Ардино стопроцентово се реализира общинска програма, заявяват от администрацията и подчертават, че във всяко населено място - село, махала и квартал са изпълнени поне по едно от значимите искания на хората. В предългия списък на реализираните кметски идеи се открояват: изградени и реконструирани тротоарни площи, с нови тротоари и бордюри; асфалтирани улици и селски пътища; озеленени и благоустроени междублокови пространства; обновения облик на общите пространства, изградени детски площадки, осигурени и разположени пейки и кошчета за отпадъци, осигурена достъпна среда за хората с увреждания; изграждане на осветителна мрежа и поставяне на енергоефективни осветителни тела по населени места и зони за отдих; засадена декоративна растителност, озеленени и затревени площи; водоснабдени населени места.
Средствата са осигурени основно от спечелени проекти и общинския бюджет.
Общината вече е на финалната права по изпълнението на своята мандатна програма. Строителните и благоустройствени задачи се изпълняват по предварително утвърден график. В ардинския квартал „Изгрев” вече са асфалтирани улиците „Митко Палаузов”, „Напредък” и участък от „Тютюнева”, асфалтирана е и новоизградената част на улица „Пирин”. Не са забравени и останалите квартали на Ардино.
Понастоящем тече реконструкция на Общинския пазар. Качествено и в срок се изпълняват и останалите обекти от приетата общинска инвестиционна програма за настоящата година. Строителни фирми-изпълнители вече направиха асфалтови кърпежи по главния път за Долно Прахово, както и на уличната мрежа в Горно Прахово. Паралелно с обновяването на общинската пътна мрежа, кърпежи и преасфалтиране на отделни участъци се извършват и в районите на кметствата Жълтуша, Млечино, Бял Извор, Боровица, Еньовче, Русалско, Гарване и.т.
За общинския кмет Ресми Мурад няма маловажен обект - дори това да е изграждане на чешма, затова не пропуска нито един без оглед на място.

Прочитания: 1019 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари