Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
УДАРИ ШКОЛСКИЯТ ЗВЪНЕЦ В АРДИНСКО
15 Септември 2011

  [Още снимки]

Всички общински учебни заведения в Ардино и селата са много добре подготвени и освежени за новата 2011/2012 учебна година. Осигурени са много добри хигиенно-санитарни условия. Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и подготвителните групи от детските градини. Това бяха всъщност основните предпоставки, които предопределиха празничната атмосфера при откриването на новата 2011/2012 учебна година в осемте общински училища.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад този път откри учебната година в Основно училище „Отец Паисий” в с. Жълтуша. Той поздрави най-малките – 17-те първокласници, учениците, учителите и родителите с първия учебен ден от календара на новата учебна година. „Ръководството на общината неотлъчно живее с проблемите на образованието, полага усилия образованието да бъде по-качествено, по-достъпно, по-модерно. Но усилията в тази посока трябва да продължим заедно. Защото образователната система се нуждае постоянно от свежи идеи, разум, отговорност. Всички ние се гордеем с успехите на учениците ни както в учебната, така и в културната и спортна област. Нека новата 2011/2012 учебна година бъде още по-успешна, наситена с ентусиазъм и творчески труд. На добър час! ” - отбеляза в поздравлението си г-н Мурад. Сред гостите бе и кметът на селото Камен Буров.
Ардинският кмет в предиобедните часове на 15 септември откри новоизграденото игрище за спортни и други занимания, специално предназначено за малчуганите от с. Диамандово. Той отдели време и внимание и на членовете на педагогическия колектив в СОУ „Хр. Смирненски” - с. Бял извор
Тази година първокласниците в общинските училища са 83, а общо учениците са 820. Всеки първолак, който прекрачи училищния праг, получи от кмета Ресми Мурад подходящ подарък.
На празничните тържества, организирани по случай откриване на новата учебна година в останалите училище присъстваха заместник кметовете и представителите на Общинската администрация.
Празничната атмосфера, грейналите лица на деца, учители и родители, които се поздравяваха с „Честит празник!” е нещо оптимистично сред безбройните проблеми на нелекия ни делник.

Прочитания: 1043 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари